Hondenzwembad

LET OP! Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Maatregelen corona: Begeleid zwemmen: slechts 2 begeleiders toegelaten, vrij zwemmen; 2 begeleiders toegelaten ( +eventueel kinderen)

We hebben 2 zwembaden. Het groot hondenzwembad is 8 op 3m en is 1.3m diep. Het kleine zwembad is 4.3 op 2.7m en gaat met een helling van 0 tot 90cm diep. Je kan helemaal rond de zwembaden lopen zodat je je hond kan aanzetten tot zwemmen en kan lokken. Er ligt overal antislipvloer zodat jij of je hond minder kunnen uitglijden. Uiteraard is het zwembad chloorvrij.

Zwemmen zorgt voor een intensief gebruik van spieren, hart en longen en is minder belastend voor de ledematen. Regelmatig zwemmen bevorderd de algemene conditie, helpt tegen overgewicht, houdt de conditie van je (oudere) hond op peil en is voor de meeste honden ook gewoon erg leuk!

Je kan bij ons terecht om vrij te zwemmen, te zwemmen met begeleiding (aan te raden als je hond nog nooit heeft gezwommen of bij pups. We raden dan ook aan eerst het kleine zwembad te boeken) en ook voor hydrotherapie. Hiervoor werken we samen met Kelly van Canifit. Zij is dierenarts en hondenfysiotherapeut.

HOE GAAT DIT NU IN ZIJN WERK

1) Je laat je hond uit op ons hondentoilet 2) Je meld je aan, vult een verklaring in (deze kan je ook thuis al afprinten en invullen, zo bespaar je tijd aan de kassa) en betaald je sessie 3) Je spoelt je hond grondig af in de douche 4) Je doet je hond een zwemvest aan  5)Zwemmen 6) Na het zwemmen weer douchen 7) Je droogt je hond met de waterblazer en handdoek 8) Na het zwemmen laat je je hond weer uit op het hondentoilet ( zwemmen zet namelijk alles in beweging :-) )

PRIJZEN

Vrij zwemmen €20     1 hond

Vrij zwemmen €28     2 honden

Puppyzwemcursus €120 In 4 lessen met begeleiding leren we je hond op speelse wijze wennen aan water en zwemmen. Na de 4 lessen ontvang je een puppyzwembrevet. Kan voor pups van 4 tot 10 maanden. Per mail te boeken: troetelsdiest@telenet.be

Zwemmen met begeleiding €40 Kan alleen per mail worder geboekt: troetelsdiest@telenet.be

Hydrotherapie €50  Kan alleen telefonisch worden gereserveerd! 0493/854246

Voor deze prijs is de ganse ruimte gedurende een half uur ter uwer beschikking en leen je een zwemvest en handdoek voor je hond.

Wil je na het zwemmen je hond wassen met shampoo kan dit voor €8 extra. We laten je dan verhuizen naar de dogwash. Zo vermijden we dat er zeep komt in het gedeelte van het zwembad.


BOEKEN 

Door te boeken ga je akkoord met de huisregels

Uiteraard kan boeken ook telefonisch of in de winkel.

TIPS

Geef geen eten 4 uur voordat je komt.

Vooraf niet te lang wandelen zodat je hond energie heeft

Breng je hond zijn favoriete drijfspeeltje mee of koop 1 in de winkel.

Draag kleding die nat mag worden en breng badslippers mee. Wie geen slippers bijheeft krijgt een schoenenhoesje van ons.

Kom tijdig, bij je zwembeurt dien je vooraf een verklaring in te vullen en te ondertekenen. Ze thuis al afprinten (zie rode knop hierboven) en invullen spaart tijd.

DE HUISREGELS

*Gebruik van het zwembad is geheel op eigen risico. Troetels kan niet aansprakelijk worden gesteld voor kwetsuren/verwondingen die jij of je hond oplopen.

*Ondanks antislipvloer is het nodig je hond rustig en aangelijnd te houden zolang hij niet in het zwembad zit. Dit om uitglijden te voorkomen.

*De hond is gezond en vrij van huidletsels/ziektes. Bij twijfel contacteer je eerst je dierenarts.

*Je gaat op een diervriendelijke manier om met je hond en respecteert zijn beperkingen. Wees extra alert bij oudere of kort-snuitige honden. Dwing nooit je hond, een zwembeurt moet plezierig zijn.

*Je laat je hond uit voor het zwemmen en spoelt hem grondig af vooraleer hij het water betreedt.

*Het gebruik van een zwemvest is om veiligheidsredenen verplicht.

*Het is niet toegestaan zelf in het water te gaan.

*Het gebruik van shampoo is verboden in de douches aan het zwembad.

*Je meld ons meteen als er zich een ongelukje voordoet (braken, ontlasting, plasje) Onkosten hiervoor bedragen €50.


Meer foto's op de plonsfotopagina en plonsfilmpjespagina.  

Zwembad gelegen op Nijverheidslaan 21a, 3290 Diest


te

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x